Informatie voor de patiënt

Over CONSTRUCT


CONSTRUCT staat voor colonobstructie en ook voor een constructieve aanpak van dit probleem. Colonobstructie betekent dat de dikke darm wordt afgesloten door een tumor, ofwel darmkanker. In dat geval kan er geen ontlasting meer passeren en krijgt u direct moeite met eten en last van een opgeblazen gevoel. Een darmafsluiting is een ernstige situatie die vaak binnen enkele dagen behandeld dient te worden (zie keuzemenu).


In het jaar 2014 zijn er nieuwe richtlijnen verschenen voor de behandeling van een acute darmafsluiting door dikkedarmkanker. Op basis van deze richtlijnen zal uw arts een behandeling voorstellen.


Met het CONSTRUCT project willen we de resultaten van behandeling volgens de nieuwe richtlijn registreren. Uw arts zal toestemming aan u vragen om uw gegevens te mogen gebruiken voor dit project. Met uw toestemming worden uw behandelresultaten opgevraagd uit het ziekenhuis waar u behandeld bent en eventueel ook bij uw huisarts. Op deze manier krijgen we inzicht in de resultaten van de nieuwe richtlijn.